SPIN je harmonizator elektrosmoga in radijskih frekvenc, ki ga priključimo v vtičnico

Se sprašujete, kako zaščititi svoje zdravje in zdravje svoje družine pred nenaravnimi zunanjimi vplivi? Kaj je električni smog?

Dejstvo je, da elektronske naprave, mobilni telefoni, elektrovodi itd. oddajajo električne signale. Še eno dejstvo je, da smo  takšnim virom električnega smoga neprestano izpostavljeni. Poteka debata o tem, ali in kako ti signali vplivajo na naše zdravje. Čeprav ni nobenega očitnega dokaza o negativnih zdravstvenih učinkih elektromagnetne radiacije, obstaja vedno večje število namigov in sledi.

Torej, električni smog lahko pod določenimi pogoji vpliva na naše zdravje

Celice so osnova življenja.

Narejeni smo iz trilijonov teh majhnih enot, ki nam omogočajo hoditi, dihati, videti in slišati – omogočajo nam živeti naša življenja.

Zato moramo skrbeti za zdravje naših celic, 85 % celice pa sestavlja voda. Preskrba z zdravo, naravno in strukturirano vodo spodbudi metabolizem. Več informacij o celicah in vodi najdete tukaj.

Zdrave celice oblikujejo zdrave ljudi.

Električni smog lahko vpliva na naše celice. Ko celice komunicirajo z električnimi signali (vsa električna aktivnost, ki jo generirata srce in možgani), je možno, da jih pri tem ovirajo električni signali od zunaj.

Umetna električna polja lahko vplivajo na naravna polja. Ovirana celična komunikacija se lahko pokaže v boleznih.

Glede na raziskavo  “Umweltmedizin des Landes Salzburg” (cf. EHSLife 7+8 / 2003, str. 39-41) lahko električni smog moti aktivnosti epifize (epiphysis cerebri)  v zadnjem delu velikih možganov. Epifiza proizvaja melatonin – hormon, ki je odgovoren za regulacijo biološke ure ter ritma budnosti in spanja.

Ovirana aktivnost endokrine žleze epifize lahko vpliva na motnje spanja ali ima psihološke posledice, kot so depresija ali težave s koncentracijo. Bolezni, kot so rak, pomanjkanje imunosti, sladkorna bolezen in parkinsonova bolezen so prav tako lahko povezane z električnim smogom.

Postopki za zmanjšanje Elektro onesnaženosti in smoga

Obstoj električnega smoga je neizpodbiten. Nenehno smo mu izpostavljeni. Tudi zunaj najdemo vire električnega smoga: elektrovodi, telefonski oddajniki, žične napeljave. Znotraj pa obstaja več načinov, kako ohraniti izpostavljenost na nizkem nivoju.

 • ZMANJŠAJ VIRE – Manj električnih naprav pomeni manj radiacije.
 • ZAŠČITI SE – Uporabljaj zaščitene linije, podaljške, vtičnice, varovalke, kable svetil.
 • NA ”OFF” – Ugasni svoje naprave. Uporabljaj dvofazna stikala ali zahtevaj stikala, ki ločujejo električne naprave od omrežja in ki jih lahko spet prižgeš, ko povezane naprave potrebuješ.
 • OHRANJAJ VARNO RAZDALJO – Med spanjem ne imej naprav v svoji neposredni bližini. Naj bo razdalje vsaj 1 do 2 metra.
 • HARMONIZIRAJ ELEKTRIČNI SMOG – VITA-LIFE Spin harmonizira električni smog v vašem domu. Delovati začne takoj, ko ga vstavimo v vtičnico.

Ampak, kako deluje?

VITA-LIFE Spin vsebuje mešanico mineralov in plemenitih kovin ”MIXOS”, ki nihajo znotraj enake frekvence kot človeška celica. Elektromagnetni žarki lahko povzročajo škodo, ko motijo/ovirajo celično komunikacijo in metabolizem. MIXOS, ki ga vsebuje Spin, prestreže te žarke in harmonizira škodljivo radiacijo električnega smoga.

Spin deluje na različnih ravneh, tako so pokazale naše številne raziskave in poskusi. V svoji notranjosti vsebuje mešanico najčistejših mineralov in plemenitih zlitin, ki imajo piezoelektrične lastnosti. Skrivnost je v lastnostih teh snovi in natančnem mešalnem razmerju. Spin so razvili, da preprečuje delovanje »biološke škode«, ki jo ustvarja »neionizirano sevanje« (NIR) elektromagnetnih polj (CEM).

Vsak živ organizem sestoji iz celic, ki doživljajo različne spremembe, kadar so izpostavljene delovanju elektromagnetnih polj. Običajno delujejo električne naprave pri napetosti 230 voltov in frekvenci 50 Hz (enofazni tok). Nenehno povečevanje števila tovrstnih naprav povzroča pojav glavnega izvora motečih elektromagnetnih polj, predvsem v stanovanjih. Ta pojav je dobil ime – elektrosmog.

Seveda obstaja še več motečih elektromagnetnih polj, katerih koncentracija pa je veliko nižja od ravnokar opisanega. Tudi učinki na organizem so različni. Elektrosmog je fizikalni pojav, ki nastopi, kadar skozi električni prevodnik ali gradnik teče elektrika. Kolikor večji je dotok toka, toliko močnejše je sevanje, ki ga oddaja prevodnik ali električni gradnik. Ta situacija se še okrepi v zaprtih prostorih (notranji elektrosmog). Električni krog sestoji iz vrste električnih prevodnikov, ki jih je polno v vseh prostorih, v katerih imamo porabnike elektrike. Na ta način se dobesedno ustvari kletka, v kateri elektromagnetna sevanja nenehno prehajajo skozi žive organizme.

Spin je naprava, ki te vplive ublaži. Minerali v njej ustvarjajo mikropolja, ki jim dajejo sposobnost, da delujejo proti elektrosmogu. Mnogi testi, ki smo jih izvedli, enolično kažejo, kako ta mešanica (Mixos) deluje proti elektromagnetnim učinkom, s tem pa prepreči nastanek biološke škode. Številni laboratorijski testi so nam omogočili izračun natančnega mešalnega razmerja, pri katerem se doseže največji mogoči učinek. Spin je rešitev, pri kateri se na električno vezje (čip) nanese Mixos, skozi katerega potem teče tok. Če vtaknemo Spin v običajno vtičnico, teče tok skozi minerale. Piezoelektrično nabiti minerali delujejo v frekvenčnem pasu, ki se pokriva s pasom električnega toka in skupaj z njim preko prevodnikov tečejo po tokokrogu. Ta postopek omogoča, da se na velikem območju zmanjša biološka škoda in to ne samo v prostoru, v katerem se nahaja Spin, temveč tudi v sosednjih prostorih. Nakazana rešitev deluje na principu »moduliranih valov«, ki uporabljajo električni prevodnik za prenos informacij od vtičnice do vtičnice (telefon, internet …).

Spin preprečuje biološko škodo, ki jo povzroča elektrosmog tako, da ustvarja mikropolja, ki celicam, izpostavljenim škodljivim vplivom, nudijo dobro energetsko podporo. Ta učinek je znan iz terapij, kot npr. pulzirajoča elektromagnetna resonanca. V našem primeru učinek ni terapevtske narave, temveč deluje proti elektrosmogu, s tem pa se preprečuje biološka škoda. Tako celic ne doleti degenerativni učinek elektrosmoga, četudi ta, kljub uporabi Spina, še naprej obstaja.

Ta bioresonančni učinek nudi pravilno podporo biološkemu delovanju, tako da se poveča dobro počutje celotnega organizma. Številni znanstveni testi in raziskave potrjujejo to učinkovanje in s tem delovanje opisane rešitve. Mnogi postopki še poudarjajo cilje, dosežene na ta način.

Frekvenčni razpon, ki ga SPIN zaščiti

Najmlajša generacija VITA-LIFE SPIN  vsebuje dve različni mešanici mineralov in plemenitih kovin, ki sta uravnoteženi za dve različni frekvenčni pasovni širini.

Harmonizacijski učinek najnovejše generacije VITA-LIFE SPIN pokriva električni smog, ki ga povzročajo električne žice in električne naprave (ELF) v gospodinjstvu IN tudi radiacijo mobilnih telefonov, WLAN in WiFi naprav (RF).

 • 1

  Izmenični električni tok za električne naprave v gospodinjstvu (luči, TV, hladilniki… ): 50 – 60 Hz

 • 2

  MOBILNI TELEFONI: 100 MHz – 2,6 GHz

 • 3

  WLAN: 2 GHz – 5 GHz

PREDNOSTI uporabe VITA-LIFE Spin

VITA-LIFE Spin lahko ima pozitivne učinke na zdravje in dobro počutje:

 • počutiš se energično in fit
 • počutiš se močnejše
 • splošno dobro počutje se poveča
 • zdravstvene težave, ki so lahko povezane z elektrosmogom se lahko omilijo ali popolnoma izginejo

VITA-LIFE SPIN je idealen tudi za pisarno.

Pisarne so navadno še posebej polne naprav na enem mestu: zasloni, tablice, telefoni, kabli pod mizami, slušalke, računalniki, namizne svetilke itd.

Raziskava s strani “Umweltmedizin Salzburg” (cf. EHSLife 7+8 / 2003, str. 39-41) je pokazala, da se zaposleni v pisarnah z visoko stopnjo električnega smoga pogosto pritožujejo zaradi simptomov, kot so glavoboli, nervoza ali motnje koncentracije. V takšnih pisarnah je tudi stopnja odsotnosti zaradi bolezni višja. Vse to lahko vpliva na celotno atmosfero v pisarni. Z VITA-LIFE Spin-om lahko kontroliramo negativne vplive vseh teh virov električnega smoga.

Kako uporabljamo Spin?

V nasprotju z napravami, ki odstranjujejo elektromagnetne žarke, VITA-LIFE Spin preprečuje, da bi električni smog napadel in škodoval našim celicam. PREVZEME električni smog, da celicam ne more škodovati. Radiacija električnih naprav, ki so priklopljene v vtičnice na steni (doma ali v pisarni) izgubijo svoj vpliv na organizem – preprosto in naenkrat.

Uporaba je preprosta. Spin priključimo v vtičnico in njegovo delovanje se sproži. Spin uporablja bakrene žice električne napeljave, saj tudi elektrosmog nastaja v okolici teh žic. Kjer koli elektrosmog razširja svoje škodljivo delovanje, povsod deluje Spin z nasprotnim učinkovanjem.

Kolikšna je površina delovanja?

Velikosti površine delovanja ni mogoče natanko določiti, saj je ta odvisna od npr. koncentracije obstoječih elektromagnetnih polj. V konkretnih primerih so meritve v običajnih stanovanjih s 3-6 kilovatno priključno močjo pokazale, da Spin deluje na površinah, velikih do 100 m2, tudi če je stanovanje priključeno na en sam tokokrog. Enako velja, če je stanovanje porazdeljeno v več nadstropjih.

Koliko časa deluje?

Proizvajalec daje dveletno garancijo (to je po zakonodaji EU minimalna dolžina garancije za električne naprave). Učinkovitost se sicer zagotavlja za 5 let, čeprav prototipi uspešno delujejo že več kot 10 let.

Kako preverimo, da naprava deluje?

Naprava deluje, če sveti zelena kontrolna lučka. Zelo pomembno je, da občasno preverimo, če ta lučka sveti. Zaščitni mehanizem deluje v povezavi s padcem napetosti na tej kontrolni lučki.

Zaščitno delovanje se lahko učinkovito preveri le v klimatiziranih laboratorijih z visoko občutljivimi merilnimi napravami, s katerimi se lahko ugotovi tudi najmanjše razlike. Obstajajo metode, ki ne veljajo za znanstvene ali empirične, zato jih iz profesionalnih in etičnih razlogov ne moremo priporočati.

Kako lahko Spin razširja svoje zaščitno delovanje v trifaznem električnem omrežju?

To je zanimiva tema, ki jo je potrebno pojasniti zaradi različnih možnosti uporabe trifaznega (jakega) toka.

Običajno imajo stanovanja enofazno omrežje z napetostjo 220V.

V Italiji npr. priključujejo trifazni tok le na posebno zahtevo podjetij, ki potrebujejo priključno moč, večjo od 6 kW. Uporabljena priključna moč je merilo za ugotovitev, ali lahko Spin učinkovito ščiti osebe, ki so v območju z visoko električno napetostjo. V tovrstnih primerih svetujemo uporabo treh Spinov, na vsaki fazi enega.

Drugačna je situacija pri stanovanjih, kjer je celotna zgradba sicer priključena na trifazni tok z napetostjo 380 V, ta tok pa se potem razdeli na tri enofazne tokokroge z napetostjo 220 V. Ti trije tokokrogi se oblikujejo s tremi fazami (L1, L2, L3) in nevtralno fazo (N), ki povezuje vse tri tokokroge. Oba pola Spina sta harmonizirana in s tem je zagotovljeno, da je vseeno, kako je Spin obrnjen v vtičnici. V tem primeru Spin ščiti vse osebe, tudi če je tok trifazni.

Kateri fizikalni pojav je osnova delovanju?

Dejansko imamo tu opravka z več fizikalnimi pojavi in temu ustrezno uporabljenimi »znanstvenimi postopki«, s katerimi prejemamo namige, da naprava deluje.

Zavedamo se, da ti namigi ne zadoščajo in da morajo obstajati globlje razlage od dosedanjih. Pričakujemo, da bodo sčasoma nova odkritja v kvantni fiziki prinesla modele, s katerimi bomo lahko poglobljeno pojasnili obstoječe učinke.

Vsekakor bomo našo tehniko še nadalje širili. Čeprav ne moremo še natanko pojasniti, »zakaj«, lahko natanko opišemo, »kako« – s tem, da zajamemo vse pozitivne učinke na življenje v vseh njegovih oblikah. Dokazovalna metoda japonskega znanstvenika Masaru Emoto (Geometrija kristalov ledu zmrznjene vode) je pokazala, da ima povezanost vodnih grozdov simetrično strukturo, če je voda v bližini naprave Spin.

Ali obstajajo dokazne metode, ki niso znanstveno priznane, a vseeno potrjujejo učinkovitost naprave?

Naše večletne izkušnje s preizkušanjem učinkovitosti nam dovoljujejo, da sprejemamo določena priporočila.

Obstajajo t. i. elektro-občutljive osebe, ki v prisotnosti elektrosmoga občutijo močne učinke na svoj organizem. Te osebe so bile prve, ki so ugotovile dobrodejni učinek naprave Spin.

Dragocena metoda, je metoda bioelektronika po Vincentu (BEV ali BTA). S to metodo so se učinki potrdili pri vseh testiranih osebah. Nadaljnje poskuse so izvedli strokovnjaki alternativne oz. holistične medicine, da odkrijejo odgovor organizma na elektrosmog. Potrdili so, da Spin nudi učinkovito zaščito.

Če so uporabljene poskusne tehnike pravilno izvedene, potrjujejo učinkovanje Spina v vseh okoliščinah. Poudarjamo, to so tehnike, ki niso strogo znanstvene, saj se pri večkratnih ponovitvah ne dosegajo povsem enaki rezultati. Pri teh tehnikah igrajo veliko vlogo izkušnje izvajalca, kakor tudi čustveni aspekti (placebo ali pričakovanje). Kljub temu z veseljem omenjamo te metode, saj jih uporabljamo tudi pri drugih testiranih izdelkih.

Kineziološki test prikliče odgovor osrednjega živčevja. Ta test potrjuje pozitiven odziv organizma, kakor hitro je Spin v vtičnici, pa čeprav v sosednjem prostoru.

Obremenitveni test, ki meri pritisk, ko stopimo na podlago povezano z računalnikom je priznana merilna metoda, saj odkriva najmanjše razlike v porazdelitvi teže, predvsem takrat, kadar je test opravljen z zaprtimi očmi.

Kirlianova kamera lahko meri najmanjše spremembe, medtem ko telo oddaja biofotone. Ta metoda je priznana pri mnogih, ki se ukvarjajo z merjenjem avre.

Nadaljnja tehnika merjenja energije posameznika, ki je v različnih trenutkih izpostavljen motnjam, kot je npr. elektrosmog, je »nihalo« ali »biotenzor«. Tudi v tem primeru je opazna razlika v odzivu organizma.

Druge tehnike temeljijo na dihanju, koncentraciji ali sprostitvi, ki so ob izpostavitvi elektrosmogu upočasnjeni, v prisotnosti Spina pa pospešeni.

Z uporabljenimi znanstvenimi ali alternativnimi metodami postaja vedno bolj jasno, da je voda v organizmu (nosilka biološkega delovanja v celicah) snov, ki se najbolj odziva ob spremembah. To je povezano s tem, da vodne molekule shranijo vse, kar se v njihovi okolici dogaja. Od tod sledi,da te informacije vplivajo na vse biološke procese.

Kateri certifikati obstajajo?

Spin ima CE certifikat, ki zagotavlja evropske standarde izdelave. Poleg tega imamo tri znanstvene protokole treh različnih univerz, ki vsi izkazujejo pozitivne učinke. Torej ustanove in univerze potrjujejo učinkovitost izkazanega vpliva naše naprave.

Vita-life SPIN je bil testiran tudi s strani INŠTITUTA ZA BIOELEKTROMAGNETIKO IN NOVO BIOLOGIJO V LJUBLJANI – ”Vpliv na strukturo standardizirane vode” [1]

Za zaključek nekaj misli

Naj bo jasno, da Spin preprečuje več kot 95% biološke škode, kar izhaja tudi iz znanstvene študije Univerze Catania1, zaščita pa deluje ob 24-urni obremenitvi. Izvedeni testi po našem mnenju dokazujejo nedvomno učinkovitost Spina. Poleg tega smo prepričani, da bo kvantna fizika v prihodnosti prinesla nove zakone in metode, na osnovi katerih bomo lahko raziskovali dejansko škodo na bioloških procesih, ki jo povzročata CEM in NIR. [2]

Prepričani smo, da je Spin že danes, pa tudi jutri prava rešitev težav z elektrosmogom. Težko je doseči spremembo vzorcev delovanja v znanosti, ki se še vedno oklepa zastarelih konceptov. Naše 20-letne izkušnje nas učijo, da uradne znanstvene teorije ne zadoščajo več. Pojaviti se mora nov način razmišljanja, predvsem, če želimo stopati po novih poteh, da bomo našli rešitve za težave, ki jih je vse več.

 1. Ne smemo čakati na to, da se celica pregreje zaradi elektrosmoga in s tem postane ogrožena.
 2. Izmeritev električnega polja (volt na meter) in magnetnega polja (mikro Tesla) nista najboljša pokazatelja za opis težav z elektrosmogom in vrednotenje rešitve.
 3. Radi bi spomnili na to, da so energija in fizikalni pojavi, ki jih prikliče ta energija, odvisni od vsaj treh dejavnikov: intenzivnost (moč), frekvenca (število valov na sekundo), oblika signala (potek pojava v prostoru in času). Če ti trije dejavniki ali pa vsaj eden izmed njih odstopajo od običajnih vrednosti posamezne celice, je jasno, da se je zgodila biološka sprememba.
 4. Upoštevati moramo tudi, da obstajajo energije, ki jih z običajnimi merilnimi napravami ne moremo izmeriti, saj, posebej prenosne merilne naprave, same ustvarjajo elektrosmog in s tem potvarjajo rezultate meritev. Z metodo znanstvenika Masaru Emoto lahko tudi nevidno postane vidno. Geometrija kristalov ledu je dovolj zgovorna, kaže pa na anomalije in tudi rešitve problema. Naprava Spin skupaj z mešanico mineralov Mixos, ki je znotraj te naprave, poravna molekule vode tako, da se tvorijo čudoviti kristali ledu. Iz njih lahko sklepamo na izvrstno molekularno koherenco, ki jo lahko najdemo le v naravi ali biološki vodi, ki je osnova življenja.

. [1]Pomembno opozorilo:

Iz pravnih razlogov navajamo: kot velja za večino metod alternativne medicine (npr. za homeopatijo) ali zdravilstvo, tudi v primeru VITA-LIFE SPIN učinkovanje v strogo znanstvenem smislu še ni dokazano kot »splošno veljavno«. Naše stranke se zavedajo, da imajo z VITA-LIFE SPIN izdelek, ki je izven okvira konvencionalne znanosti. Poudarjamo, da se VITA-LIFE SPIN ne ponuja v namen diagnosticiranja, zdravljenja ali preprečevanja bolezni.
2Prof. Vittorio Calabrese, M.D; 2010. Naslov »Protective effects induced by a mixture of minerals called Geolux (Mixos), active component of a biomaterial device named »Spin«, with regard to the damage caused by radiation of different nature and intensity on single and multi-cellular organisms«