AKTIVIRAJTE SVOJE CELICE, IZBOLJŠAJTE UČINEK PREHRANSKIH DOPOLNIL IN ZDRAVIL TER HKRATI OKREPITE SVOJ IMUNSKI SISTEM

Izboljšanje energijskega ravnovesja:

Z aktiviranjem N/Ka-(membranske) črpalke in z izmenjavo ionov dosežemo obnovo celične napetosti, živahnejšo presnovo in ponovno aktiviranje utrujenih celic na obrobnih predelih preskrbe s kisikom. Kadar celična napetost upade zaradi zmanjšane preskrbe s kisikom, prizadete celice prenehajo delovati. Sicer se še naprej trudijo, da bi obdržale svoje vitalne funkcije, vendar morajo zaradi pomanjkanja energije omejiti in zanemariti druge naloge, ki so pomembne za delovanje organa. To je vzrok pojavu funkcionalnih motenj. V takem stanju prizadeta oseba še ne kaže nobene omejenosti svoje celotne zmogljivosti in večinoma v tistem hipu še ne najdemo nobenih telesnih bolezenskih znakov ali odstopajočih laboratorijskih vrednosti. Razlog za to je v veliki rezervi funkcionalno sposobnih celic v organu. Do opaznih sprememb pride šele, ko je rezerva porabljena. Preden ljudje vidno zbolijo, imajo večinoma obdobje izjemne utrujenosti in izžetosti.

Terapija z magnetnim poljem lahko izboljša koriščenje kisika v tkivu in tako funkcijsko omejenim celicam ustvari pogoje za ponovno proizvodnjo energije (ATP). To povečano ponudbo energije izkoristi celica za to, da obnovi svojo celično napetost in s tem ustvari pogoje za okrevanje in regeneracijo organizma.

V nasprotju s funkcionalno sposobno celico ima bolna celica zmanjšan potencial, kar pomeni, da je presnova v tej celici občutno reducirana. V slabo prekrvljenih delih organov celice ne dobijo več dovolj kisika, da bi lahko dobavljale dovolj energije za zagon črpalk. Posledično nekatere črpalke celične membrane prenehajo delovati in celični potencial, celična napetost pade. Izboljšanje preskrbe z energijo v celici lahko popravi to situacijo. Na tem dejstvu temelji magnetna terapija.

“Elektromagnetna energija je osnovna energija, od katere je organizem odvisen vse življenje.”

Prof. Dr. Werner Heisenberg, nemški Nobelov nagrajenec za fiziko

Celična membrana je kraj, kjer prihaja do resonančnega delovanja, kajti vse zdrave celice imajo svoje lastno nihanje v določeni frekvenci in amplitudi.

Vsaka celica leži v vodi. Ta vmesna tekočina služi kot transportno sredstvo za produkte presnove – posameznim celicam prinaša hranilne snovi, kri ponovno prevzema balastne snovi in jih preko odgovarjajočih organov izloča iz telesa. V medcelični tekočini se med drugim nahajajo tudi soli. Čim večja je koncentracija teh soli, toliko trše je tkivo. V kostnih celicah je torej visok delež soli (kalcij in fosfat) in ustrezen, relativno nizek delež vode. Tekoče stanje medcelične tekočine označujemo kot stanje sol. To stanje sol tvori optimalni predpogoj za presnovo in s tem za magnetno terapijo.

V bolj neugodnih primerih preide stanje sol stanje gel, fenomen, ki ga lahko opazujemo pri majhni vsebnosti vode (zato pijte veliko tekočine), kakor tudi pri zvišani kislosti v tkivu. Kot bomo še natančneje razložili v ustreznih poglavjih, naslednjih številk Reporterja je stanje gel lahko vzrok za terapevtsko rezistenco oz. nezadostne rezultate pri magnetni terapiji, ker je izmenjava snovi v trdnejšem stanju gel le težko možna.

Pri katerih obolenjih/stanjih je uporaba magnetne terapije posebno smiselna?

 • Motnje v prekrvitvi in problemi krvnega obtoka
 • Pomoč pri celjenju ran
 • Pospeševanje celjenja kosti
 • Bolečinska terapija, posebno na področju gibalnega aparata
 • Nategnjene mišice
 • Motnje spanja in obolenja, povezana s stresom
 • V športu za izboljšanje rezultatov, pri poškodbah in za hitro regeneracijo
 • Migrena
 • Obolenja presnove
 • Motnje na področju srca in krvnega obtoka
 • Depresije
 • Živčne bolezni in poškodbe živcev
 • Optimizacija zdravil
 • Krepitev imunskega sistema (tudi pri tumornih obolenjih)
 • Kožne bolezni

KATERA ŠTIRI DEJSTVA SI VELJA ZAPOMNITI OB UPORABI VITA-LIFE MAGNETNO-RESONANČNE TERAPIJE ?

Aktivirajo se vse celice v telesu – kar posledično privede do:

 • pospešene cirkulacije krvnega obtoka in ima pomemben vpliv na boljšo mikrocirkulacijo v kapilarah in na limfno cirkulacijo
 • na ta način sprožimo t.i. proces samozdravljenja, hkrati pa,
 • aktiviramo in dvignemo svoj imunski sistem (povečamo odpornost na negativne zunanje vplive – TUDI COVID 19)

Eritrociti, levkociti in trombociti…

POVEČANO ŠTEVILO TROMBOCITOV

je trombocitoza. “Pri trombocitozah gre za napako v čezmernem proizvajanju krvnih ploščic. Zato obstaja veliko tveganje za nastanek krvnih strdkov in zapletov, kot sta možganska in srčna kap ali krvni strdki v obrobnem ožilju v okončinah.

Krvne ploščice, tako imenovani trombociti, so poleg rdečih in belih krvnih telesc glavna sestavina krvi, točneje krvne plazme. Kadar pride do poškodbe, se trombociti strdijo, t.j. sprimejo, da bi zatesnili poškodovano mesto in tako preprečili krvavitev.
Kakor ti krvni strdki pomagajo in rešujejo življenje, tako nevarni utegnejo biti, kajti: trombociti se ne strjujejo (koagulirajo) le pri zunanjih poškodbah, temveč tudi na tistih mestih notranje strani krvnih žil, ki so jih poškodovale arteriosklerotični “plaques”. V danih razmerah se trombocitni čepek odlepi od žilne stene in krvni obtok ga odnese v manjše arterije.
Trombus lahko obtiči v bistveno ožjem predelu krvne žile in povzroči embolijo. Embolije največkrat povzročijo krvni strdki v venah, ker se kri tam počasneje pretaka, zato krvne ploščice in pripadajoče vezne beljakovine lažje najdejo stik in se sprimejo v kepice. Tromboze niso nevarne, če prizadenejo zgolj kožo. Če pa strdek potuje v pljuča, srce, možgane ali črevo, lahko neprehodnost krvne žile ogrozi življenje. Zaprtje centralne žile ne pomeni zgolj nenadnega pomanjkanja kisika (hipoksija), temveč tudi zmanjšano oskrbo prizadetega tkiva s krvjo (ishemija). Posledica je popoln funkcionalni izpad prizadetega organa, kot je pri n.pr. slučaj pri infarktu.

Vir: ”Practice of magnetic Field Therapy”, dr. Christian Thuile, M.D.

Z mikroskopsko metodo temnega polja lahko pred uporabo in po njej dokaže-mo učinkovitost Vita-life, MRT-Syste-ma. Agregacijo (t.i. zlepljanje) krvnih ploščic v obliki kepic/verižic lahko s terapijo razdruži in s tem omogoči precej večjo absorbcijo kisika v krvi.

Zgoraj navedeno je pomemben dejavnik glede na krvne raziskave v boju proti Covid-19

Celice so temelj naših življenj

Zato podpiramo stimulacijo in izboljšavo celičnega metabolizma

Vsi vemo, da igra imunski sistem pomembno vlogo pri vsaki bolezni. Zato POZIVAMO VSE LASTNIKE MAGNETNO-RESONANČNE TERAPIJE Vita-Life, da jo te dni PREVENTIVNO čim bolj uporabljajo!.

ZA VSE LASTNIKE MAGNETNO-RESONANČNE STIMULACIJE Vita-Life

Navajamo izsek iz knjige ”Practice of magnetic Field Therapy” dr. Christiana Thuile, M.D.

Uporaba magnetne terapije Vita-Life ® 
INFEKCIJE

Infekcijske bolezni

V človeškem telesu se nahajajo bilijoni mikroorganizmov. Mnogi izmed njih so nedolžni in jih človek nujno potrebuje, kot na primer bakterije zdrave čreve-sne flore. Kadar v telo vdrejo tuje klice, povzročijo infekcijske bolezni, ki so nalezljive. Prenašajo se s telesnim stikom, krvjo in izločki, okuženimi jedmi in pijačami, po zraku ali z živalmi in s piki insektov. Dva od najbolj poznanih povzročiteljev bolezni sta virusi in bakterije. Bakterije so enocelični organizmi, ki jih je v telesu na milijarde, ki pa lahko živijo tudi izven njega. Razmnožujejo se s cepitvijo na dva dela. Večina bakterij je neškodljiva, kot na primer tiste v prebavnem traktu. Obstajajo pa tudi take, ki povzročajo bolezni, ko bodisi direktno napadejo telo ali izločajo strupeno snov (toksin). Bakterijske infekcije zdravimo bodisi z antibiotiki ali preventivnim cepljenjem.

Virusi so najmanjši poznani mikroorganizmi. So najpogostejši vzrok za infekcijske bolezni in večinoma relativno neškodljivi. Razmnožujejo se lahko samo v živih celicah. Človek je gostitelj za mnoge viruse. Ker virusi živijo v celicah, ni učinkovitega zdravila za njihovo zatiranje. Če bi uporabili snovi, ki ubijajo viru-se, bi poškodovali tudi celice. Zato lahko pri virusnih obolenjih odpravljamo samo simptome in preprečujemo širjenje infekcije. Človeško telo ni brez moči proti patogenim vsiljivcem.

Obramba proti bolezenskim klicam poteka v treh stopnjah: koža je prva ovira, ki jo je treba premagati, pri čemer je znoj, ki vsebuje aseptične snovi, še do-datna zaščita. Če patogeni povzročitelji kljub temu vdrejo v telo, jih obrambni sistem napade in onesposobi. Ker mnoge vrste mikroorganizmov ne morejo
preživeti pri visokih temperaturah, se aktivira zvišanje temperature – človek dobi vročino.

Tam, kjer so naravne odprtine, se nahajajo tudi obrambni sistemi; oko je, na primer, zaščiteno s solzno tekočino, ki vsebuje snovi za boj proti bakterijam. Mnogo odprtin v telesu, pa tudi notranji predeli, je obloženih s sluznicami.

Ob vdoru tujega telesa proizvaja sluznica sluz, ki veže vsiljivca nase. Posebni telesni organi, kot vranica in jetra, so prav tako zadolženi za zatiranje infekcij. Ti organi filtrirajo nevarne substance iz krvi in jih odplaknejo.
Želodčna sluznica izloča solno kislino, ki uničuje klice v hrani. Limfni sistem in kri sta oborožena z belimi krvničkami, ki napadajo in ubijajo vdirajoče orga-nizme. Limfni sistem je omrežje kanalov, skozi katere se limfna tekočina pretaka po telesu.

Limfne drenaže čistijo odpadke iz telesnega tkiva, tako da v limfnih vozlih filtrirajo strupene snovi. Bela krvna telesca poleg strupov zajamejo tudi povzroči-telje bolezni, jih napadejo in uničijo. To je najuspešnejša in prva linija našega obrambnega sistema.

Limfni sistem poleg tega proizvaja protitelesca, ki onesposobijo tuja telesa.

Protitelesca in antitoksini nevtralizirajo strupe in bakterije. Ta avtomatična imunska reakcija se upira vsaki invaziji virusov in bakterij. Ko so enkrat nastala protitelesca proti neki določeni bolezni, prizadeti za to boleznijo ne zboli več. Govorimo o imunosti.

S cepljenjem lahko povzročimo umetno imunost. Cepivo sestoji iz oslabljene oblike povzročitelja in stimulira telo za proizvajanje protitelesc, ki pogosto ostanejo v njem vse življenje in ga ščitijo. Poleg cepljenja poznamo še druge možnosti za pomoč telesu pri njegovi naravni obrambi.
Bakterijske infekcije zdravimo z antibiotiki. Antibiotike pridobivamo iz živih gliv (n.pr. penicilin). Penicilin, trimethropim, tetracyclin in erythromycin so najbolj uporabljani antibiotiki. Vsak od njih je uspešen pri določenih boleznih. Uničujejo bakterije in ovirajo njihovo razmnoževanje.

–> Gripa

Pravo gripo moramo razlikovati od gripalnega efekta (običajnega prehlada), ker jo lahko povzroči le eno virusno deblo. Za virus gripe je značilno, da stalno spreminja svoj videz in zato človek ne more razviti trajnih obrambnih sil. Virusi se prenašajo po zraku, pa tudi kapljično (z govorjenjem), s kihanjem in po-ljubljanjem. Za virus gripe so najugodnejše nizke temperature.

Gripa se začne z nahodom, bolečinami v grlu in kašljem ali kihanjem in je sprva v vseh simptomih podobna preprostemu prehladu. Dodatno se pogosto pojavijo bolečine v okončinah in pekoče oči. Vročina lahko naraste preko 38 o C. V mnogih primeri se pridruži še črevesna infekcija (črevesna gripa). Gripa traja prav tako dolgo kot prehlad (7-9 dni), toda okrevanje traja dalj časa, t.j. telo potrebuje najmanj dva do tri tedne počitka in med tem časom ga je treba posebno varovati pred škodljivimi vplivi in napori; v nasprotnem primeru lahko gripa postane življenjsko nevarna, kot ptičja gripa na Japonskem leta 1998.

Če imajo pacienti težave z dihanjem, izločajo v izkašljani sluzi kri, imajo modrikasto kožo ali močno kašljajo, se je treba takoj posvetovati z zdravnikom. Kakor proti prehladu, tudi proti gripi ni učinkovitega zdravila, toda obstaja preventivno cepljenje (proti določenim virusom), ki ga priporočamo predvsem starejšim in imunsko oslabljenim ljudem. Kadar nastopi vročina, je treba v posteljo. Kdor podcenjuje gripo, mora računati s hudimi posledicami, npr. s pljučnico.
Učinek magnetne terapije pri gripi: blaži bolečine, zavira vnetje, krepi imunski sistem, regenerira. Magnetno-resonančna stimulacija (MRS) ne uničuje klic direktno, temveč stimulira nastajanje obrambnih celic in ustvarja boljšo zaščito proti virusu.

Pravilna uporaba MRS pri gripi:

– Blazina za celo telo: 4-6x dnevno po 8 minut: zjutraj stopnja 150%, opoldne stopnja 100%, popoldne stopnja 50%, zvečer stopnja 10%
– Dodatne terapevtske oblike: vlažni kisovi ovoji okrog meč, aromaterapija, homeopatija, osteopatija, TCM, urinska terapija, visoke doze vitamina C, cink, fitoterapija (ameriški slamnik, astragalova korenika, cvetni pelod, ginseng).
– Posebno navodilo: blazino za celo telo položimo v posteljo! Mnogo tekočine!
– Opozorilo ob začetni reakciji: pri ca. 25% pacientov se nahod v akutni fazi poslabša. Pri 8% temperatura sprva naraste (zato je pri starejših osebah bolje počakati na fazo brez vročine).

Uspeh: 90-100% dober do zelo dober uspeh.

Vir: ”Practice of magnetic Field Therapy”, dr. Christian Thuile, M.D.

MAGNETNO RESONANČNE TERAPIJE

Zdrave celice = zdravi ljudje – to je naše začetno izhodišče.

Človeško telo je skupek trilijonov celic, ki regulirajo vse telesne funkcije. Celice so povsod: v krvi, srcu, mišicah, možganih, živčevju, koži. Vsak vdih, gib in impulz v telesu je odvisen od delovanja celic. Celični metabolizem je kompleksen proces, ki ga lahko podpira magnetno-resonančna stimulacija.

Kako se kaže slabo delovanje celičnega metabolizma?

 • NEFUNKCIONALNOST CELIČNEGA METABOLIZMA OVIRA TELESNE FUNKCIJE

 • CELICA VEČ NI ZMOŽNA IZLOČITI ODVEČNI MATERIAL

 • OBČUTKI UTRUJENOSTI, SLABOTNOSTI IN NEMOČI

 • TELO ZAČENJA RAZVIJATI BOLEZNI

Kako se kaže slabo delovanje celičnega metabolizma?

 • LAHKO IMA  POZITIVNE UČINKE NA TELO IN DUŠO

 • POSAMEZNIK SE POČUTI VITALNO IN FIT

 • IZBOLJŠANJE POČUTJA

 • POSAMEZNIK LAHKO OHRANJA ZDRAVJE Z VEČ LAHKOTNOSTI IN MANJ NAPORA

 • REGENERACIJA JE HITREJŠA

 • OSEBA JE POLNA ENERGIJE

Magnetno-resonančna stimulacija

Kako pomaga spodbuditi celični metabolizem

Magnetno-resonančna stimulacija je nastala iz starodavne terapije magnetnega polja.  Za razliko od ”terapije magnetnega polja”, kjer so večinoma bili uporabljeni statični magneti z visoko magnetno močjo, magnetno resonančna stimulacija izkorišča pulzno (vibrirajoče) elektro-magnetno polje. VITA‐LIFE uporablja te magnetne impulze z nizko energijo in nizko magnetno močjo na podlagi posebne signalne oblike z optimiziranim signalnim zaporedjem.

VITA‐LIFE magnetna resonanca  se ne osredotoča na doseganje specifičnega terapevtskega učinka, ampak organizmu priskrbi moč, ki jo potrebuje, da si pomaga sam. Stimulira in aktivira človeške samo-zdravilne sposobnosti.

Magnetno-resonančna stimulacija deluje na in znotraj najmanjše enote človeškega telesa: celice.

Magnetno-resonančna stimulacija pomaga izboljšati absorpcijo hranilnih snovi in kisika ter tako podpira regeneracijo celic. S tem prav tako na učinkovit način zagotovi odvajanje odvečnih materialov. Telo je stimulirano z magnetnim poljem, ki vibrira znotraj enake frekvence kot sama celica.

(magnetna terapija / magnetno resonančna terapija / resonančna terapija / resonanca )

Magnetno-resonančna stimulacija:

 • Z RESONANČNIMI UČINKI NA CELICO STIMULIRA CELO TELO (BOLEZENSKE INDIKACIJE)

 • OMOGOČI HITRO REHABILITACIJO PO POŠKODBI ALI PO OPERACIJI

 • POMAGA PRI REGENERACIJI REKREATIVNIM IN VRHUNSKIM ŠPORTNIKOM

 • AKTIVIRA SAMO-ZDRAVILNE MOČI 

 • IZBOLJŠA PREKRVAVITEV IN OSKRBO S KISIKOM

 • OKREPI METABOLIZEM IN IMUNSKI SISTEM

 • Z BLAŽENJEM BOLEČIN IMA POZITIVNE UČINKE NA ŽIVČNI SISTEM

Preprosto bi lahko dejali, da magnetno-resonančna stimulacija napolni telo podobno kot polnilec za baterije napolni baterijo.

Našo terapijo uporabljajo številni zdravstveni domovi, fizioterapevtski centri in domovi upokojencev. 

Kaj nudi VITA‐LIFE za spodbujanje posameznikovega celičnega metabolizma ?

VITA‐LIFE MRT‐System je naprava za magnetno-resonančno stimulacijo in je tako sposobna podpirati posameznikovo dobro počutje in vitalnost.

Generira pulzirajoče elektro-magnetno polje na nizki frekvenci. Posameznikovo telo bo vzpodbujeno ali umirjeno – na podlagi trenutnih potreb in zahtev telesa. Uporabljena magnetna polja lahko izboljšajo posameznikov celični metabolizem in s tem prispevajo k hitremu okrevanju, lajšanju bolečin in dobremu počutju.

Vita-life MRT System lahko uporabimo za mnogo razlogov

Pozitivni učinki terapije magnetnega polja na organizem so znanstveno dokazani. Številne študije in raziskave navajajo sledeče učinke:

Vita-Life se uporablja tudi za namen promocije zdravja na delovnem mestu

MRT-System je zelo uspešen tudi v športu

Od teka do zimskih športov, nogometa in ekstremnih športov – VITA-LIFE sistemi so uveljavljeni v najrazličnejših športnih panogah že skoraj tri desetletja. Številna poročanja potrjujejo dosežene uspehe.

Kje lahko kupim VITA-LIFE MRT-System?

VITA-LIFE SPIN je idealen tudi za VAŠO pisarno.

Pisarne so navadno še posebej polne naprav na enem mestu: zasloni, tablice, telefoni, kabli pod mizami, slušalke, računalniki, namizne svetilke itd.

Raziskava s strani “Umweltmedizin Salzburg” (cf. EHSLife 7+8 / 2003, str. 39-41) je pokazala, da se zaposleni v pisarnah z visoko stopnjo električnega smoga pogosto pritožujejo zaradi simptomov, kot so glavoboli, nervoza ali motnje koncentracije. V takšnih pisarnah je tudi stopnja odsotnosti zaradi bolezni višja. Vse to lahko vpliva na celotno atmosfero v pisarni. Z VITA-LIFE Spin-om lahko kontroliramo negativne vplive vseh teh virov električnega smoga.

Pisarne so navadno še posebej polne naprav na enem mestu: zasloni, tablice, telefoni, kabli pod mizami, slušalke, računalniki, namizne svetilke itd.

Raziskava s strani “Umweltmedizin Salzburg” (cf. EHSLife 7+8 / 2003, str. 39-41) je pokazala, da se zaposleni v pisarnah z visoko stopnjo električnega smoga pogosto pritožujejo zaradi simptomov, kot so glavoboli, nervoza ali motnje koncentracije. V takšnih pisarnah je tudi stopnja odsotnosti zaradi bolezni višja. Vse to lahko vpliva na celotno atmosfero v pisarni. Z VITA-LIFE Spin-om lahko kontroliramo negativne vplive vseh teh virov električnega smoga.